Wat doet HV Fijn Wonen
en wat kunnen wij voor u als huurder betekenen?

Woonkwartier is als woningcorporatie wettelijk verplicht een huurdersorganisatie in stand te houden die de belangen van de huurders behartigt. Voor Woonkwartier is dat HV Fijn Wonen. Alle huurders van Woonkwartier zijn automatisch en zonder kosten lid van HV Fijn Wonen. Wilt u geen lid zijn van deze vereniging? Dan kunt u dit aangeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of door het invullen van de antwoordkaart.

HV Fijn Wonen is een zelfstandige vereniging met een eigen bestuur, statuten en een huishoudelijk reglement. Het bestuur van HV Fijn Wonen wordt benoemd door de leden en hoeft alleen verantwoording af te leggen aan de leden. De leden worden minimaal één keer per jaar door het bestuur uitgenodigd voor een Algemene Ledenvergadering.

De rechten en plichten van huurdersorganisaties en bewonerscommissies zijn vastgelegd in de Wet op het Overleg Huurders-Verhuurders die bestaat sinds 01-12-1998. In de Woningwet staat een aantal nieuwe rechten, die uitsluitend gelden voor huurdersorganisaties in de corporatiesector.

Statuten en huishoudelijk reglement

De statuten en het huishoudelijk reglement zijn niet meer actueel. Doelstelling is deze documenten zo spoedig mogelijk up to date te maken.

Samenwerkingsafspraken 2023/2024

Klik hier voor de samenwerkingsafspraken 2023-2024 die gemaakt zijn tussen Woonkwartier en Huurdersvereniging Fijn Wonen.

Volgende meedenkers-bijeenkomst

Maandag 18 januari 2023

Het Veerhuis, Veerkensweg 22 Oud Gastel

Inloop: 18.45 uur; aanvang: 19.00 uur

Onderwerp: energiecriss/energieprijzen

Hoe houden we de woonlasten betaalbaar?

Welke toeslagen en subsidieregelingen zijn er?

Wat kunnen we zelf bijdragen aan energiebesparing?

Is verduurzaming van de woning mogelijk?

Klik hier om aan te melden