HV Fijn Wonen

Nieuws van HV Fijn Wonen

Op deze pagina vindt u al het nieuws van Huurdersvereniging Fijn Wonen.

De vrijwilligers van Graag Gedaan staan voor u klaar

Klusjes in de tuin? U kunt bepaalde klusjes zelf niet (meer) doen? En u kunt geen beroep doen op uw directe omgeving.

 

Maar ook hulp en ondersteuning bij: vervoer met begeleiding naar huisarts of specialist (hiervoor gelden aparte tarieven); klusjes in en om de woning; boodschappen doen, samen met u of voor u; kleine aanpassingen in uw woning; helpen met het bijhouden van uw administratie, invullen formulieren; uitleg en oplossen van problemen van computer/tablet. De vrijwilligers van ‘Graag Gedaan’ helpen u graag! Wij helpen in beginsel iedereen. Uw leeftijd is niet bepalend. Kosten € 2,50 per half uur. Maximale tijdsduur klus(je) ongeveer 2 uur. Als u van de diensten van ‘Graag Gedaan’ gebruik zou willen maken, bel dan (ma t/m vr 8.00-17.00u) 0165-313100 of neem contact op; 24 uur per dag, 7 dagen per week via het contactformulier op: www.graaggedaan-halderberge.nl/contact/contactformulier. Graag Gedaan is een initiatief van de SOH en wordt gesteund door de gemeente Halderberge en Surplus.

Controleer je huurverhoging van 2023

Met de online check van de Woonbond kun je nakijken of de huurverhoging die de verhuurder voor 2023 voorstelt aan de wettelijke regels voldoet, of dat je die huurverhoging met een bezwaar kunt tegenhouden.

 

https://www.woonbond.nl/check-huurverhoging-2023?mc_cid=1d0a0dfa2a&mc_eid=9ff3c950aa

Gemeente Steenbergen laat u niet in de kou staan

Bent u inwoner van de gemeente Steenbergen? Had u geen recht op de Eenmalige Energietoeslag? En kunt u toch financiële ondersteuning gebruiken? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van een eenmalige financiële ondersteuning van € 800,– . Kijk op www.gemeente-steenbergen.nl/energiecrisis of u hier gebruik van kunt maken.

 

Meer mensen kans op financiële hulp
Vanaf 1 april 2023 mogen meer mensen gebruik maken van financiële steun. Verdient u per maand minder dan de vastgestelde nieuwe inkomensgrenzen, dan maakt u kans op financiële steun. Verdient u per maand minder dan de vastgestelde nieuwe inkomensgrenzen, dan maakt u kans op financiële steun. Heeft u een inkomen boven de inkomenseis en komt u na aftrek van uw (hoge) vaste lasten in de problemen en daardoor onder de voedselbanknorm*, dan kunt u in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

* De voedselbanknorm is een bedrag van minder dan € 300,- na aftrek van de vaste lasten voor een alleenstaande zonder kinderen. Voor elk persoon extra in uw huishouden komt daar € 110,- bij.

Vragen
Heeft u vragen over deze regeling? De medewerkers van Vraagwijzer staan voor u klaar. Vraagwijzer zoekt samen met u naar een geschikte oplossing. Neem contact op via www.vraagwijzersteenbergen.nl of 0167 – 54 11 31.

Huurverlaging let op

De huurverlaging die sommige huurders straks krijgen kan invloed hebben op de huurtoeslag.

 

 

De belastingdienst wordt weliswaar geïnformeerd maar het is raadzaam om zelf ook te controleren of het juiste huurbedrag bekend is.

Dit, om te voorkomen dat u later terug moet betalen.

Tegemoetkoming kosten wooncomplexen zonder ledverlichting

Woonkwartier en HV Fijn Wonen overleggen regelmatig over de servicekosten.

 

In februari verhoogde Woonkwartier de voorschotbedragen voor de servicekosten voor energie. Woonkwartier hield scherp in de gaten wanneer ze de voorschotten konden verlagen. Begin dit jaar ging de woningcorporatie uit van € 0,22000 per kWh voor elektriciteit en € 0,70000 per m3 voor gas. Dankzij de goede opbrengst van de windturbines en de goed gevulde gasvoorraden in Europa zijn de prijzen de afgelopen maanden sterk gedaald en op dit moment stabiel. Daarom past Woonkwartier de voorschotten per 1 juli aan naar € 0,15000 per kWh voor elektriciteit en € 0,48000 per m³ voor gas. U vindt het nieuwe bedrag voor de servicekosten vanaf 1 juli in de brief of e-mail over de jaarlijkse huuraanpassing. Die brief of e-mail heeft u in april ontvangen. Vorige week besloten HV Fijn Wonen en Woonkwartier om de bewoners van wooncomplexen zonder ledverlichting in de algemene ruimtes een verlaging van 5 euro per maand aan te bieden over de servicekosten. De verlaging telt tot de ledverlichting dit jaar hangt in uw complex. Woonkwartier verrekent de verlaging bij de jaarlijkse afrekening van de servicekosten begin volgend jaar.

 

Eenvoudige tips om energie te besparen

De elektriciteits- en gasrekening wordt steeds hoger. Als huurder kun u zelf meehelpen uw energierekening omlaag te brengen.

 

Klik hier voor tips

© Fijn Wonen 2023
website door doubledog