HV Fijn Wonen

HV Fijn Wonen

Postbus 90

4750 AB Oud Gastel

Contactpersoon
Karin van Beers

ambtelijk secretaris

info@hvfijnwonen.nl

tel: 06 46 31 98 18

Nieuws van HV Fijn Wonen

Op deze pagina vindt u al het nieuws van Huurdersvereniging Fijn Wonen.

Winnaars winactie vieren Burendag in Willemstad

Woonkwartier hield eerder dit jaar een winactie om het ontmoeten tussen buren te stimuleren. Winnares was Sabrina Potgieter. Zij zorgde ervoor dat de bewoners van de Grimhoek en de Jan van Glymesstraat in Willemstad een leuke puzzeltocht en barbecue hadden tijdens Burendag. 

 

Tijdens deze activiteiten leerden de bewoners elkaar nog beter kennen. Het was leuk om te zien dat iedereen het reuze naar ziijn zin had. Bekijk hier de foto's. 

Allereerst Gemengd Wonen project in Zevenbergen

Als gezamenlijk initiatief van SOVAK, Zintri Zorggroep, Surplus en Woonkwartier wordt in appartementencomplex De Boezem in de wijk Bosselaar Zuid in Zevenbergen een gemengd wonen-project gerealiseerd. 

 

Onder het motto 'Iedereen telt mee en iedereen doet mee' opent begin 2023 dit gebouw zijn deuren voor mensen met of zonder ondersteuningsvraag. Om samen te bouwen aan woongeluk én woonplezier. 

 

Lees meer

Ondertekening samenwerking Woonkwartier-HV Fijn Wonen 2023-2024

Huurdersvereniging Fijn Wonen en Woonkwartier ondertekenden in september de samenwerking voor de periode 2023-2024. Bekijk hier de overeenkomst. 

 

Later wordt nog een amendement opgesteld over de samenwerking voor het delen van gegevens van bewoners. HV Fijn Wonen vertegenwoordigt de huurders van Woonkwartier. Om deze taak goed uit te voeren wil de vereniging weten wat er onder de huurders leeft. Thuis, maar ook als het gaat om de woning, straat, wijk en leefomgeving. Daarom komt de huurdersvereniging graag in contact met bewoners. Daarvoor heeft zij wel gegevens nodig, zoals naam en e-mailadres. 

Regelingen en toeslagen in beeld

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig moeite om rond te komen. Er zijn gelukkig ook toeslagen en regelingen waar huurders gebruik van kunnen maken. 

 

Huurders zijn hiervan echter niet altijd op de hoogte. Daarom heeft Woonkwartier de toeslagen en regelingen overzichtelijk in beeld gebracht. 

 

Klik hier voor het overzicht

Update Zonnecoöperatie Uitonsdak

Bij deze weer een update over Zonnecoöperatie Uitonsdak (november 2022). Dit keer staan we stil bij een project in Fijnaart. Ook zijn we blij dat Enexis weer zonnepanelen aansluit. En wilt u graag de opbrengst van de zonnepanelen in uw postcodegebied bijhouden? Kort na deze nieuwsbrief krijgt u een uitnodiging voor de app ‘Voorstroom’. En als laatst: mogelijk goed nieuws voor 2023!

 

Op bezoek bij de Brabantse Bellefleur
Afgelopen maand waren we samen met Woonkwartier op het dak van de Brabantse Bellefleur. Een uitdagend dak, met veel obstakels en eigenlijk 5 afzonderlijke dakvlakken. Ondanks alle obstakels zijn er toch 126 grote panelen van 455Wp op het dak gekomen. Vanwege de brandveiligheid is er ook voor gekozen om de omvormers op het dak te plaatsen en voor de kabels een brandveilige goot aan te brengen in de bestaande goot. Veilig én netjes! Bijzonder is dat de zonnepanelen voor een deel ook de stroom leveren voor de klimaatinstallatie die op het dak staat. Er moest zelfs een andere installatie van het dak. Dit viel tegen, waardoor er tot in de late uurtjes overlast was, maar het is gelukt. Nu nog wachten op de aansluiting door Enexis.

 

Beweging bij Enexis
In de vorige nieuwsbrief was te lezen dat het de netbeheerder niet lukt om de zonnepanelen tijdig aan te sluiten. Op dit moment liggen er namelijk ruim 1500 zonnepanelen op 11 daken klaar om aangesloten te worden op het netwerk. Gelukkig komt er nu beweging in, maar de planning is nog steeds niet bekend. We verwachten wel dat de zonnepanelen voor het einde van het jaar worden aangesloten. Mocht je het interessant vinden, hou de planning in de gaten.

 

Bekijk de opwek en ontvang meldingen via de Voorstroom-app
Bent u ook nieuwsgierig naar de (toekomstige) opbrengst van de zonnepanelen in uw postcodegebied en dus uw voordeel? Download dan de Voorstroom app. Kort na deze nieuwsbrief ontvangt u via Voorstroom het mailbericht ‘Inzicht in jouw persoonlijke opwek van Zonnecoöperatie Uitonsdak’. In deze mail staan uw inloggegevens en leest u hoe u de app kunt downloaden. Let op: op dit moment kunnen alleen leden uit Oosterhout zien hoe hoog de opwek en hun voordeel op de energiebelasting is. Dit komt omdat de rest van de zonnepanelen nog niet zijn aangesloten. Aan het einde van het jaar moet er ook opwek te zien zijn voor de andere leden.

 

Voor iedereen evenveel voordeel
In het vorige bericht lieten we u al weten dat de opbrengst en dus uw voordeel dit jaar lager uitvalt dan voorspeld, namelijk 20 euro in plaats van 100 euro. Voor sommige postcodegebieden is de opbrengst door verschillende oorzaken nog lager. Besloten is dat alle leden van Uitonsdak een bedrag van 20 euro ontvangen. U ontvangt deze compensatie vanzelf op uw bankrekening. Wilt u weten hoe dit ook alweer zat? Kijk nog eens bij de veel gestelde vragen op de website van Uitonsdak.

 

Goednieuws voor 2023?
Graag sluiten we af met een positief bericht: het lijkt erop dat de energiebelasting in 2023 25% hoger uit gaat vallen dan verwacht. En daarmee ook uw voordeel als lid. Het is nog afhankelijk van de definitieve uitwerking van het prijsplafond door de overheid, dus het is nog niet zeker. Maar het is wel iets om naar uit te kijken! 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel ze dan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een terugbelverzoek achter. Volgende keer vertellen we meer over de algemene ledenvergadering en gaan we vragen uw actuele energieleverancier door te geven voor het verrekenen van de energiebelasting. Tot dan!

Volgende meedenkers-bijeenkomst

Maandag 18 januari 2023

Het Veerhuis, Veerkensweg 22 Oud Gastel

Inloop: 18.45 uur; aanvang: 19.00 uur

 

Onderwerp: energiecriss/energieprijzen

Hoe houden we de woonlasten betaalbaar?

Welke toeslagen en subsidieregelingen zijn er?

Wat kunnen we zelf bijdragen aan energiebesparing?

Is verduurzaming van de woning mogelijk?

 

Klik hier om aan te melden

© Fijn Wonen 2022
website door doubledog